Arbetar du med människor som ibland
har svårt att berätta hur de mår?

Det kan många gånger vara svårt att tolka personens signaler rätt, speciellt om du inte känner personen väl. Att veta om personen du arbetar för har ont eller inte, eller om det nya beteendet beror på något helt annat, är ofta krångligt!

Smärta och orosignaler kan många gånger vara ganska lika varandra, men ofta så missar vi en fysisk smärta.


Varför är det så?

Min erfarenhet är att det beror på många olika saker, men dels på det gamla uttrycket “hög smärttröskel”. Jag anar att du har hört talas om det, och än idag säger man att personer med intellektuell funktionsnedsättning har en “hög smärttröskel”. Men är det verkligen så? Hur vet vi det?

Det finns ingen forskning som styrker det här gamla uttrycket.

Jag anser att det handlar om en annorlunda smärtkommunikation som är mycket individuell och personlig. Hur visar personen du arbetar för, sin smärta?

 

Vill du ha en ökad kunskap om detta?

Vilken tur att jag har skrivit en smärtfreebie (PDF) till dig! Här du får den kunskapen du behöver för att bli ännu ännu bättre på att kartlägga smärta. Kartläggningen kommer att gå snabbare, och samtidigt förhindrar du att personen du arbetar för har smärta i onödan.

Fyll i ditt namn och mejladress nedan så kommer den till dig,
och ja, den är helt gratis!

.

Jag heter Margareta Lunde-Martinson och är legitimerad sjuksköterska och arbetar sen tio år tillbaka i mitt företag Smartbojen Utbildning AB. Jag har lång erfarenhet inom vård och omsorg och har bl.a. varit verksam som LSS-sjuksköterska i många år.

Jag har vunnit pris för mitt arbete med smärta och blev årets smärtsjuksköterska i Sverige 2011. Det är något som jag är oerhört är stolt över. Att genom ökad kunskap kunna göra skillnad i någons liv, är oerhört är viktigt för mig. Min kunskap inom detta område har gjort att jag har anlitats av socialstyrelsen under åren och var med i expertgruppen för FUNCA.

Idag arbetar jag som föreläsare, författare, handledare och konsult i mitt företag Smartbojen Utbildning AB.

Jag lär ut kunskap och olika verktyg till personal och anhöriga som ger personer med intellektuell funktionsnedsättning en bättre vardag. Jag har har öppna föreläsningar som du kan anmäla dig direkt till men jag gör också utbildningsuppdrag.

Jag kan komma direkt till din verksamhet vare sig den finns i Stockholm, Ystad eller Luleå. Jag åker dit av behovet av kunskap finns!

Är det till din kommun och verksamhet jag kommer till härnäst?

Läs gärna mer på min hemsida www.smartbojen.se, eller kontakta mig på margareta@smartbojen.se