Jag tror att det var tidigt i våras som jag fick höra detta ordet för första gången, “LYXLÖRDAG”.

Det var 2 kvinnor i Uddevalla, Agneta och Frida, som arrangerade en lyxlördag för normalstörda kvinnor. Där fick kvinnorna som kom och deltog möta många olika utställare i lokalen, som hade fått en fin möjlighet att där få berätta om sin egna verksamhet, bl.a. smink, kläder, hårvård, samtalsterapeuter, champagne, massage & hudvård. Ni vet, allt vad man behöver för att må bra!

Detta tyckte jag var en superbra ide!

Och då kom jag att tänka på hur ofta har personer med en intellektuell funktionsnedsättning en sån möjlighet?

Eller hur, personer med en intellektuell funktionsnedsättning skulle ju också behöva en sån dag, “Min LYXDAG”. Där de fick möjlighet att under en hel dag prova på olika saker som t.ex. taktil massage, yoga, kläder, smink, spela trummor, måla, åka bilar, högläsning, smakupplevelser osv. Listan kan göras hur lång som helst.  Ni vet, allt vad man behöver för att må bra! Jag vänder mig till både tjejer, killar, anhöriga och personal.

Och jag vill att det ska vara gratis entré för brukaren & en personal som följer med.

När? Lördag den 16/9-2017.

Var? Ännu ej bestämt plats eller lokal. Kanske Uddevalla, Trollhättan eller Göteborg?

Utställare? JA! Ni som arbetar som eller med; Massörer, Hårvård, Hudvård, Mat, Choklad, Champagne, Kläder, Badkläder, Bilentusiaster, Musik, Yoga, Avslappning, ståup- komiker, teater, kognitiva hjälpmedel, konst, böcker & högläsning, fritidsaktiviteter- innebandyförening, gymnastik, basket osv.

Workshops? Där man kan få prova på lite olika saker

Föreläsare? JA!

Det är inte mycket som är klart ännu, men jag måste ju börja någonstans. Projekt “Min LYXDAG” har nu börjat sin resa.

Jag vet, alla mina visioner och drömmar, men tänk vad kul om detta tema “Min LYXDAG” skulle kunna bli som en turné genom hela Sverige…

Önskar er en fin kväll!

Margareta

jennydrakenlind_20161123_0112

Fotograf; Jenny Drakenlind