Här är Downs Syndrome Association of Central Florida kontor, och det ligger i Orlando.

Här är Downs Syndrome Association of Central Florida kontor, och det ligger i Orlando.

Hemma igen efter 5 dagar i Florida, USA.

Jag hade möjlighet att få träffa ordföranden Janet Caramello, ordförande för Downs Sydrome Association of Central Florida, på deras kontor i Orlando torsdagen den 12/1-2017.

Föreningen har funnits i 20 år och det som de jobbar med mest det är fritidsaktiviteter. Det som var på gång när jag var där, det var tennis. De skulle ha en dag då barn, ungdomar och vuxna spelar tennis. Jag tror att denna aktiviteten var igår.

Hon berättade bl.a att deras förening organiserar en kongress som anordnas 1g/år, och denna kongress är under 2 dagar. Dit kommer forskande och kunniga läkare som berättar om den senaste forskningen om Downs Syndrome. Länken nedan kan du se programmet.

Downs Syndrome konferens 2017 Orlando

Hon berättade också att det är inte alls uppbyggt som i Sverige med t.ex. gruppbostäder om man vill flytta hemifrån. Valet som den unga vuxne har det är, att flytta till institution eller bo kvar hemma  hos sina föräldrar- så valet är ju inte alls svårt, de bor ju kvar hemma hos sina föräldrar, ofta livet ut.

Jag och Janet

Jag och Janet

 

Jag hade med mig den engelska versionen av Mats drömmer och som heter Matt’s Dream på engelska. Så på bilden ovan fixar vi lite,, innan vi ska fotografera oss.

IMG_8482

Dessa böcker skulle hon dela ut till ungdomarna faktiskt samma kväll som vi hade varit där. Aktiviteten var just bok läsning denna torsdag, så det var himla passande.

Jag har nu bokat en biljett till att delta på konferensen den 10-11/2-2017!! Det ska bli så himla roligt & intressant att få ta del av ny kunskap!

Hann med lite skön strand & vatten också!

Hann med lite skön strand & vatten också!

Ser jätte mycket fram emot att få åka tillbaka i februari!

Biljetten till konferensen den 10-11/2-2017 i Orlando!

Biljetten till konferensen den 10-11/2-2017 i Orlando!

 

Ha det gott!

Margareta