Hann träna lite

Kom till Östersund igårkväll vid 19.30 och jag var riktigt pigg så det fick bli en liten rask promenad. Jag la märke till att björkarna var inte alls lika utslagna här uppe som på västkusten. Våren är inte riktigt här ännu.

Fick också passat på att träna lite på gymmet som hotellet hade längst ner i huset och kvällen avslutades med en varm kantarellmacka på hotellrummet.

Idag har jag varit på OSD, Folkets Hus i Östersund. Här har jag varit några gånger tidigare och det brukar fungera suveränt bra. Det gjorde det även idag. Kanon bra personal som jobbar här och fixar och grejar! Stor eloge till er!

Ämnet idag var “Psykisk ohälsa hos personer med intellektuell funktionsnedsättning” och som heldag.

Det var personal blandat från Strömsund, Krokom och Östersunds kommun som alla arbetade inom LSS. Olika yrkesroller som deltog som jag gillar. Att vi kan samarbeta med olika kompetenser är det allra bästa. Tack till alla ni som kom idag, ni var verkligen grymma åhörare som jag fick ha idag!

Något som vi behöver bli bättre på generellt i Sverige är att lära ut avslappning hos brukarna. Exakt hur är svårt att säga eftersom det beror på personens utvecklingsnivå. Det kombinerat med fysisk aktivitet, är bra grunder för att förebygga psykisk ohälsa. Jag vet att några dagliga verksamheter börjar morgonen med avslappning och avslutar också dagen med det. Detta med goda resultat. Personal som arbetar på där brukaren bor märker att personen är lugnare och mindre stressad. Så det önskar jag att fler verksamheter skulle börja med. Kanske där du arbetar?

Östersund har bjudit på alla möjliga väderlekar idag, sol, blåst, regn, snö och sen sol igen! Ett riktigt aprilväder!

I väntan på taxin till flygplatsen

Sitter i skrivande stund i taxin och närmar mig snart flygplatsen som  ska ta mig ner till Göteborg.

Hej då Östersund & vi ses till hösten igen!

Är extra glad över att ha fått så mycket beröm idag för min gula blus! ?Tack!

Ha en fin kväll!

Margareta ?

Salen idag

Björk i Östersund 8/5