Gotland Visby Almedalen ❤️

Det är första gången som jag besöker Almedalen. Hade ingen aning om hur detta skulle vara, finns det något här som jag är intresserad av och vill lära mig mer om?

Jag kom till Gotland igår. Kom med färjan till ett soligt och sommar varmt Visby.  Solen sken från en fantastiskt härlig blå himmel när jag körde av färjan.

Och var det något som jag var intresserad av? Och ja, det var det absolut, men som jag upptäckte så hade det varit så mycket mer i början av veckan som vände sig till mig och det jag ville ha lyssnat på. Men det vet jag ju till nästa år, för jag kommer absolut åka hit igen.

Vackra hus med sina blommor

Minglade lite imorse och det var ju såååå mycket att se och lyssna på. TV 4 hade sin livesändning med bl.a. Marcus Oscarsson som blev intervjuad om de olika partierna. Jag tycker han är duktig och jag försökte ställa mig bakom kamerorna för att komma med i bild, såg du mig? Haha, nej gjorde jag nog inte men en måste ju försöka. (#linslus)

SVt hade också livesändning och bl.a var de som arbetar för Uppdrag Granskning där med Karin Mattisson och Janne Josefsson där.

Jag gick till Psykisk Hälsa Huset vid 12.00 och lyssnade till HJÄRNKOLL och NSPH (Nordisk Samverkan för Psykisk Hälsa)

Där fick jag möjligheten att lyssna till Madde som berättade om sitt liv. Hon har alltid känt sig utanför och annorlunda. Men fick sin diagnos ADHD och autism först i vuxen ålder. Och innan dess hann mycket bli fel.  Hon gjorde sitt första suicidförsök vid 12 års ålder. Hon hamnade i fel sällskap tidigt och har varit beroende av både alkohol och droger. Idag efter sin diagnos så vet hon hur hon ska klara av sitt liv och rutiner, med rätt diagnos, vilket underlättar för henne. Idag mår hon bättre och arbetar bl.a. som Hjärnkolls ambassadör och träning är hennes bästa medicin.

Sen lyssnade jag på Jirhad som kom från Syrien för 3 år sen. Han är idag 26 år och han upplevde så många traumatiska upplevelser i kriget i sitt hemland innan han flydde. Han var det dem kallade “1:a livräddare”, vilket innebar att han var först på plats vid en flygplansbombning och försökte rädda människoliv. Men oftast fick han ta hand om döda barn och kvinnor.  När han kom till Sverige gick han in i en psykos efter 4 månader i landet.. Han började se döda människor och blödande människor överallt. Idag mår han mycket bättre och behandlas med antidepressiv medicin och ska bli Hjärnkollsambassadör. Han är utbildad ekonom. Jirhad blir orolig ännu när han hör flygplan. Det ljudet stressar honom oerhört mycket.

Träffade också Anna Toll som arbetar som Områdeschef för Stora Sköndal i Stockholm. En stiftelse som har funnits över 100 år. De har verksamheter inom äldreomsorg, skola, psykiatrin och LSS. Det var så mysigt att träffa dig Anna och utbyta kunskap med dig. Hoppas vi ses igen! ?

Och min kväll avslutades med ett kvällsdopp! Mitt första för i år!

Kram! ❤️

Snart dags för ett dopp

Jag och Anna Toll

Uppdrag Granskning

Marcus Oscarsson förklarar TV 4