Nu är det dags att börja jobba igen

Efter några veckors ledighet och total nedvarvning så känns det svårt att aktivera igång hjärnan igen. Jag har verkligen lyckats så bra att komma ner i varv så nu är det svårt att tänka sig ett fullt schema om vad som ska göras. Men jag vet, det brukar vara så här, iaf för mig varje sommar. Och jag vet att efter någon vecka så är allt igång igen. Som vanligt. Att få in rutiner igen blir bra, jag vet det, och jag behöver det. Och jag klarar av det. Jag är såpass flexibel och har den kognitionen så jag klarar av det.

Tänker på personerna som du och jag arbetar för, att vara ledig och ha 4 veckors semester kan vara svårt för många. Många behöver sitt schema och sina rutiner för att kunna må bra. Varje dag.

Jobbet på daglig verksamhet brukar ju vanligtvis stänga 4 veckor och då tar både personal och arbetstagare semester, samtidigt.

Många klarar inte det.

Är det inte lite gammaldags att detta system fortsätter?

Eller kan det vara så att vi som arbetar behöver bli bättre på att förklara med pedagogiska hjälpmedel och bli mer flexibla?

För vad behöver brukaren för att må bra?

Bifogad bild så är olika aktiviter markerat med färger. Vad ger energi och vad tar energi för personen?

Hur gör ni på er verksamhet, stänger ni daglig verksamhet helt i 4 veckor under semestern eller delar ni upp det?

Kram M

Grön färg ger energi