Jippie! Äntligen är ansökan klar och ett beslut är taget hos Länsstyrelsen, Min LYXDAG är nu en stiftelse!

Min LYXDAG

Som några av er vet har jag det senaste halvåret grejat och fixat med något som heter Min LYXDAG. Denna dag kommer ske lördag den 16 september i år. Detta är en dag & kväll som tillägnas personer med en intellektuell funktionsvariation.

Det som kommer att erbjudas är bl.a. massage, nagelvård, smakupplevelser, musik, hårvård, yoga, mode, bilar & sport.
Det kommer att varvas med olika utställare, workshops, föreläsningar och kvällen kommer avslutas med dans & musikunderhållning.
På plats kommer också fotografen Anette från atelje Karlheden att vara och alla som vill, blir fotograferade på röda mattan framför en Roll-up. Precis som det görs på stora galor!

Att kunna komma och få lyxa till det i sin vardag & GRATIS! Det finns mer att läsa om detta på http://www.minlyxdag.se

Tanken med denna LYXDAG är att den ska vara återkommande och minst en gång/år. Och kanske på olika platser i Sverige? Och dagen bygger ju i nuläget på sponsorer. Till kostnaden för lokalhyran och till olika föreläsare.

Att Min LYXDAG är en stiftelse, vad innebär det?

Jo bl.a. så innebär det att det finns en styrelse som tar olika beslut. Vi kan nu också söka större projektmedel. Till att Min LYXDAG kan bli ett återkommande koncept på fler platser i Sverige.

Men en stor tanke har hela tiden varit hos mig, att det ska kunna ansökas om pengar ur stiftelsen till enskild person med intellektuell funktionsnedsättning. För jag vet att många inte har så mycket pengar över varje månad att kunna spara pengar till roliga aktiviteter eller till någon semesterresa. Då kan stiftelsen Min LYXDAG, kunna bidra med till att börja med små bidrag till iallafall, till att kanske komma iväg på t.ex. en musikkonsert som man gärna vill men inte ha råd med.

Eller vad tycker du, stämmer det att många som du arbetar för inte har råd med det lilla extra i vardagen eller att åka på någon semesterresa?

Det kommer mer information om detta hur man kan ansöka ur stiftelsen.

Just nu är jag jätteglad över detta och tänker, YES nu kör vi!!!

Kram M

“Nu kör vi”

Min LYXDAG