En ny dag och jag försöker vakna till. Med stretch /yoga & kaffe. Jag brukar inte vara morgontrött men de senaste dagarna har det varit tufft att gå upp när klockan ringer.

Ja ja, det blir säkert bättre så småningom med det. Det är väl lite segt efter att ha haft semester såklart.

Det är en del som ska knytas ihop inför Min LYXDAG den 16/9. Idag har jag en del möten inbokade bla på hotellet där vi ska vara för att se på lokalen och hur allt ska organiseras. Jag kommer visa bilder i nästa inlägg. Det är en fantastiskt lokal och plats som vi ska vara på, och jag hoppas såklart det kommer bli toppen! Och helt ärligt, det är ju första gången som jag anordnar något liknande, men lite nervös är jag allt hur det kommer att gå?

Men sen är jag så berörd över mina senaste inlägg på Facebook. Att personlig assistans dras in. Mer och mer. Detta har ju pågått ett tag och det är många andra som har signalerat om detta. Bl.a. FUB som har kraftigt reagerat på dessa indragningar och har tagit upp detta politiskt.

För jag förstår verkligen inte HUR Försäkringskassan kan besluta om att, Andreas 12 år med stora behov, hans assistans dras in!?! Föräldrarna turas om att vara vakna på natten eftersom Andreas har kramper på natten. Tänk er att vara vaken på nätterna och sen gå och jobba? I inslaget berättar mamman med tårar i ögonen hur hon inte orkade hålla sig vaken en natt-och somnade. Vaknar och då har han haft en stort EP-anfall. Jag säger bara hur ska dessa föräldrar orka i längden? Det är ett otroligt stort ansvar som de har.

Se klippet från intervjun med föräldrarna till Andreas.

https://www.tv4play.se/program/nyhetsmorgon?video_id=3928302

Vart är vi på väg? Vart ska dessa barn ta vägen, är vi tillbaka till institutioner igen och alla föräldrar ska lämna bort sina barn? Ska det vara så?

Helt ärligt, detta är ju inte klokt. Inte klokt nånstans. På riktigt.

Detta berör mig.

Kram M