Vi gjorde det! 

Från att jag fick mina första tankar till Min LYXDAG för ca 1 1/2 år sen, till att vara på plats, och se att den faktiskt genomförs. Och att den blev precis så som jag hade tänkt mig. Det är en otrolig känsla.

Jag är både stolt, lycklig och trött på samma gång just nu. Om någon tycker jag har varit disträ, osocial den sista tiden, så beror det på just, Min LYXDAG….

Det har varit en del fixande ända in i det sista 

Efter att ha varit på hotellet under fredagen och bla plockat upp alla champagneglasen och kollat placering av utställarborden, så var jag på plats tidigt på lördagsmorgonen för att kunna ta emot utställarna.

Tyvärr blev det också några återbud av utställare pga sjukdom. Det är alltid tråkigt när det blir men det är ju inte så mycket man kan påverka, utan bara lösa helt enkelt.

Min LYXDAG filmades

Fotograf Jonas Gerdle hämtade jag upp på tågstationen då han kom resande från Halmstad med tåget. Galet kul att han ville komma och filma Min LYXDAG. Ser fram emot att se din film Jonas!

Värdarna

När vi kom upp till hotellet var värdarna var på plats och hade gjort så fint vid entrébordet! Alla värdarna delades upp i olika grupper och några hade just hand om entrén. Där skulle ju alla komma in, prickas av och få en biljett men också ett glas cider!

Utställarna

Tyckte att jag hade varit ute i god tid men upplevde själv att tiden gick ju otroligt snabbt. Jag blev så himla glad när jag såg alla utställare komma in bärandes med alla sina väskor och lådor. Så fint alla gjorde på sina utställarbord. Och jag ville ju hinna säga hej till alla och hälsa dom välkomna. Viktigt. Hoppas jag gjorde det till alla? Om jag missade någon, så var det för att jag inte hann…Men tänk att alla kom och gjorde skillnad för många människor denna dag. Värmer hela mitt hjärta. Stolt.

Intervjuad 12.45

Kl. 13.00 skulle jag hålla välkomsttalet och ca 15 min innan kommer journalisten från Bohusläningen fram och vill göra en liten intervju med mig. Lite nervöst att bli intervjuad så snabbt inpå talet, men jag gjorde så gott jag kunde och jätteroligt att de var där och uppmärksammade eventet!

Programmet

Sen körde vi igång!!

Det bjöds på mycket musik från stora scenen denna dag. Och vi startade med Kerstin B Axelsson och Margaretha Evmark från Teckensång Förlag AB! De körde en energisk och medryckande show och fick igång alla!

Teckensång Förlag AB

Dagen och kvällen varvades med att se på de olika uppträdanden på stora scenen och mingla runt bland utställarna. Det var ju långa köer till bl.a. massagen, sminkningen och hårstylingen! De fick mycket att göra och besökarna var så fina och stolta när de gick därifrån.

Men också de övriga utställarna hade fullt upp att göra genom att tipsa om glasögon, kommunikation, att laga mat, snygga underkläder, vårdhunden Selma som alla ville klappa och prata med, mode, musik.

Plusgymnasiets Stylistelever Uddevalla

Att sen gå och bli fotograferad av Anette Porträttfotografen på röda mattan, var också ett mycket uppskattat inslag!

Grävmaskin & motorcyklar

Vi hade också en grävmaskin inkörd i lokalen från Tomas Grävare AB i Uddevalla. Man fick möjlighet att klättra upp och provsitta och hålla i spakarna. Mycket uppskattat! Tomas delade också ut T-Shirts och kepsar!

Motorcykelgänget “Skeppsviken girls” var på plats med fyra snygga & coola motorcyklar inne i utställarlokalen!

Men vi hade också en lokal till där det hände grejer, nämligen lokal Finland. Där var Blå Byrån från Göteborg, Mia Björklund och Lise-Lotte Sundberg, och de körde två mycket uppskattade föreställningar denna dag!

Blå Byrån

 

 

Sandra Abounakif från Uddevalla kom och sjöng sin egen skrivna låt “Hundens Livsvisa”. Hon kallas också för “Love in Lance”. Detta gjorde hon fantastiskt bra! Att våga gå upp på scenen och sjunga inför alla. Bra jobbat Sandra! Hoppas din låt kommer med till Funkis mello!

Sandra sjunger sin sång, “Hundens Livsvisa”

Föreläsningen med Pia Vevle från Vevle Consulting

Pia föreläste om massagens betydelse på stora scenen, “Från surmun till glada fötter” Pia berättar om sin egen erfarenhet med sin dotter Olivia som idag är 17 år och har Prader Willis syndrom. Och hur dom har gjort med massage ända från att hon var nyfödd tills idag. Just att Oliva har en bättre kroppsuppfattning är resultatet av många års massage. Hon vet nu var sin kropp startar och slutar vilket är så viktigt.

Pia Vevle

Sen kom hela dansanta gänget från Lysekil upp på stora scenen och dansade för oss till härlig musik. “Annie & Goa gänget” Det var många som rycktes med och började dansa nere på golvet, himla roligt att se vad musik påverkar oss positivt! Och vilka talanger det finns!

Annie & Goa gänget från Lysekil

Mannekänguppvisningen!

Vilken show detta blev och som alla hade längtat efter denna! Jag kan ju säga att efter att ha varit med My, Linda och Robin och provat ut kläder dagarna innan, så var det otroligt glädjande att se dom våga gå ut på scenen och showa loss som dom gjorde! Mitt hjärta nästan brast av glädje och stolthet. WOW! Stor eloge till er allihopa! Tack till butikerna SOUL, Jack&Jones Torp, Livingroom, Sunkini och Orust Optik som bidrog med kläder, associarer och glasögon!

My, Linda och Robin

My och Linda stolta med varsin blomsterbukett

Robin stolt efter modevisningen

Musik från Studieförbundet Vuxenskolan i Uddevalla

Ingemar Thorell & Sofia Geidvik underhöll oss sen med sitt ABBA-program! Vilka fantastiskt härlig musik och vilka coola kläder de hade på sig! Tusen tack för fin musik & fin sång!

Senare på kvällen så fortsatte de spela för oss och då utökade de bandet med Fun Quartet. De spelade skön musik och kvällen avslutades med dans för alla!

Presenterna från Två Fröknar uppskattades

Alla små fina presenter som Två Fröknar sponsrade med var verkligen uppskattade av besökarna. Tack så himla mycket för alla dessa inslagna presenter!

Vill också passa på att tacka Blomsterlandet Uddevalla och speciellt till Annelie Hansson, som trots att hon var i Barcelona hjälpte mig att fixa alla blombuketter till de som uppträdde!

Tusen tack också till min vän Ulrika Axelsson som hämtade dessa blombuketter och var konferencier på modevisningen!

Allt fungerade. Vilken lycka & glädje för alla!

Nu ska alla utvärderingarna kollas igenom lite mer för att kunna göra nästa event av Min LYXDAG ännu bättre.

Extra minne för mig

Det som berörde mig starkt var när jag pratade med en pappa som berättade att deras son älskar verkligen musik. Det var därför han satt vid stora scenen hela tiden, för vi hade mycket musik på programmet. Men när pappan berättade för mig att förr medicinerade de honom med medicin (Theralen) vid oro och idag spelar de musik med mycket bättre effekt. Herregud, så mycket bättre! Tänk vad musik påverkar oss positivt!

Tusen tack till er alla som har gjort Min LYXDAG möjlig!

Kram M

My och Robin dansar