Helt galet, på väg till New York! 

Jag har några möten inbokade under veckan, bla med en Downs Syndrome Organisation som är intresserade av böckerna om Mats. Som såklart är översatta till engelska.

Men eftersom det är Down Syndrome Awerness under hela oktober månad i USA, så kommer jag också att vara med på någon aktivitet som sker där under veckan. Denna månad vill man visa hur viktigt det är att kunna få möjlighet till arbete, att kunna flytta till en egen lägenhet och få möjlighet att kunna gifta sig med den man älskar.

Det är därför böckerna om Mats passar så bra in, eftersom han bor ju i egen lägenhet, han har ett arbete och har ju också en flickvän som han precis har flyttat ihop med.

Men jag ser också fram emot att få möjligheten att kunna lyssna in hur det fungerar lite mer, med att leva i USA med en intellektuell funktionsnedsättning just nu.

Vilket stöd finns för personen? Hur fungerar olika hälsokontakter som tex läkarbesök? Gruppbostäder? Personal? Bor man kvar hemma hos föräldrarna hela livet?

Jag ska försöka lägga ut så mycket jag kan på sociala medier, som Facebook och Instagram men också skriva här på bloggen.

Är det något du skulle vilja veta om hur det fungerar, så skriv här till mig så ska jag fråga det du undrar.

Har mellanlandat i England över helgen för att träffa min dotter Hanna Söderholm som gör böckernas illustrationer. Vi ska diskutera utformningen av nästa bok, “Mats åker på semester”

Imorgon bitti flyger jag till New York från London!

Kram M

På väg och förväntansfull …

 

Bristol katedral