Framme & lite trött

Landade sent på måndagkväll, iaf svensk tid som då var 23.30 men amerikansk tid endast 17.30. Men innan man kom igenom säkerhetskontrollen och fått bagage och framme på hotellet, så var ju klockan redan 20.30 här. ( alltså 02.30 svensk tid) Men jag lyckades hålla mig vaken några timmar till innan jag somnade som en “klubbad gris”.

Mötet är framflyttat

Mötet som jag ska ha med Downs Syndrome organisation är framflyttat till på torsdag kl 11.00, vilket innebär att jag hinner se lite mer av denna spännande stad även imorgon.

Bra motion

Igår gick jag 12 km. Det blir lätt så även om man använder tunnelbanan, så trampar man på ganska mycket. Det är som sagt en ganska stor stad. Men alla man möter på är oerhört trevliga. De som inte är det, är ju säkert turister som jag tror jag. Stressade turister…

Starbucks kaffe

Jag könde mig som en klassisk turist igår, haha och det är jag ju också. Först blev det ett besök på en mysig restaurang som heter Tiny’s. Den är verkligen liten. Det som gör den extra speciell förutom att den är liten och charmig, det är att den ägs av hockeymålvakten Henrik Lundqvist! Han var ju tyvärr inte där just då…

Restaurang Tiny’s är den rosa byggnaden i mitten

Sen blev det besök och en promenad över Brooklyn Bridge i strålande väder. Helt galet vilken utsikt det är därifrån. Och helt galet mycket människor. Jag tror den är över 1 km lång, och den är avdelad på två, ena sidan är det för cyklister och den andra är för gångare. Herregud, så rörigt det var! Jag förstår att alla cyklister blir irriterade när ALLA gångare hela tiden hamnar på cyklisternas bana…

Brooklyn Bridge

Men efter denna upplevelse blev det tunnelbanan bort

Time Square och man känner sig väldigt liten

till Manhattan och Central Park. Lite shopping hann jag allt också med innan det blev att åka tillbaka till hotellet och vila fötterna.

Avslutade med att gå upp på rooftop baren som finns på hotellet. Magisk utsikt över vattnet och staden.

En reflektion som jag gjorde idag var att jag såg ingen med intellektuell funktionsvariation där jag var. Visst är det konstigt?!?

Detta ska jag fråga om på torsdag när jag träffar Khadijah…

Är det något som du vill att jag ska fråga om så skriv till mig här på kommentarsfältet eller maila mig på margareta@smartbojen.se

Kram M

Högst upp på hotellet finns denna vackra bar

 

 

Manhattan

Godnatt NYC