Eller hur?

Det blir många möten varje dag och med många olika människor. Och hur blir dessa olika mötena tycker du? Är det någon skillnad på dom?

Det tycker jag iaf. Och det beror ju säkert dels på att vi är olika personligheter med olika färger- röd, gul, grön eller blå. Men förutom det så är det ju såklart andra faktorer som påverkar hur ett möte blir.

På 80-talet/90-talet hade vi ca 5 min på oss för att göra ett bra första intryck. Det var ju en riktigt lång tid- idag, enligt forskning, har vi knappt en sekund på oss. Det är inte konstigt att stress är en vanlig sjukdom i dagens samhälle, när vi inte ens hinner ta någon i hand förrän tiden liksom “är ute”. Vi ska skynda oss även här.

Första mötet

 

Jag träffar många nya människor i mitt jobb, och jag gillar det. Att gå in i en ny grupp och möta alla deltagare för att sen gå ur gruppen igen. Och så många fina möten det blir ibland. När allt stämmer och det faktiskt blir en bra dialog.

Ett jättebra exempel på det är mitt möte med Kadijah i New York förra veckan. En person som jag aldrig hade träffat tidigare och hon tog emot mig med öppna armar. Kände mig så välkommen och som att jag hade känt henne länge.

Vad beror det på att vissa möten blir så bra?

Jag och Kadijah

 

 

Vad är det som behövs?

1. Att personen jag möter inte är stressad (tex tittar på klockan, pillar med telefonen osv)

2. Att personen har ett öppet kroppsspråk

3. Att personen är förberedd på att träffa just dig

4. Att personen är närvarande och lyssnar på dig & bekräftar dig

5. Att personen ser glad ut

6. Att det är en lugn miljö runt omkring

Dessa punkter kan faktiskt göra så att mötet blir riktigt bra. Men också vilket ansiktsuttryck personen har påverkar jättemycket. Vi kommunicerar ju mest med vårat kroppsspråk egentligen (ca 70%) men såklart också med rösten och tonfallet (ca 23%) och ordens betydelse, alltså det vi säger, är endast 7% i en kommunikation.

Detta kan ju också användas i ditt möte med personen du arbetar för, eller hur?

Men “vem” utav dessa nedan skulle du helst vilja prata med?

  • Glad?
  • Misstänksam?
  • “Det är mycket nu” Stressad

Skriv gärna en kommentar!

Kram M

 

Glad

Misstänksam

” Det är mycket nu”
Stressad