Igår hörde jag det jag har längtat efter i flera år. Och det var i Landskrona!

På mina föreläsningar om åldrande och demens så brukar jag alltid tipsa om att det behövs kurser för brukarna.

Kurser där vi förklarar och berättar så dom förstår vad som egentligen händer i kroppen i ett åldrande. För enligt Ida Kåhlins studie om åldrandet hos brukarna så visar resultatet att personalen och brukarna ser olika saker.

Personalen ser det fysiska åldrandet bra, tex att man går sämre och får bättre balans men också behov av hjälpmedel. Brukarna märker att de tappar funktioner och att de behöver mer stöd och hjälp i vardagen. Att de blir tröttare.

Och igår fick jag höra det jag har väntat på så länge. För i Landskrona har dom under hösten startat en studiecirkel för brukarna, där de träffas och pratar just om åldrandet.

Så himla bra!

Grymt glad & tummen upp!

Jag tror att Landskrona är först i Sverige med detta, eller vet du någon kommun där dessa studiecirklar/ kurser redan finns?

Kram M