Jag ska föreläsa på engelska. WOW!

Jag är så himla glad, taggad och oerhört stolt över att just jag ska få vara en av föreläsarna på nästa års Downs Syndrome Conference i Washington DC i april!

Det ämnet som de vill att jag ska föreläsa om är smärta. Ett ämne som jag själv verkligen brinner för och tycker är viktigt att sprida kunskap om. Det verkar som om USA inte har uppmärksammat/tänkt på smärta så som vi har gjort här i Sverige hos personer med intellektuell funktionsvariation.

Khadijah som jag träffade i NYC, berättade att hon arbetade för en kvinna med Downs Syndrom som också hade autism. Denna kvinna dog i tarmvred. Hon fick ökad oro och annorlunda beteende men de tänkte inte alls på att det kunde vara något somatiskt. De tänkte mer på struktur och hur schemat fungerade, att det var just därför hennes oro och beteende ökade. Denna händelsen inträffade för endast 5 år sen.

Det verkar allt som de behöver mer kunskap om detta i USA.

Så nu blir det till att öva på engelskan.

Kram M

Khadijah på ndss i NYC

Kontoret i NYC