Barcelona

Kan man bli beroende av croissanter? Svar: Ja. Men nu ska jag hem och trappa ner intaget av dessa små goa bakverk. Eller ja, det blir egentligen inga alls eftersom jag aldrig äter det på hemma plan.

Ni som följer mig på Instagram har ju varit med på min vistelse i Barcelona dessa dagar. Detta var mitt första besök här men absolut inte mitt sista. Här har vi verkligen promenerat, och det blev mycket. Det blev 4 mil på fyra dagar.

En galet härlig stad att vara i med otroligt många & mysiga caféer och restauranger. Det känns som om det finns massor av ställen att sätta sig ner och vila på och samtidigt äta något gott. Vi hann inte med allt som vi ville göra på långa vägar såklart under endast fyra dagar.

Hotellet som vi bodde på var modernt och coolt och det var mycket design detaljer. Och hotellet var helt runt. Det gjorde också rummen lite spännande men runt hela byggnaden hängde det liksom ett gallernät. Vilket gjorde det svårt att se ut från fönstren men frågan är om det var så pga design eller någon säkerhetsaspekt? Ja, vi får lura på det för jag glömde faktiskt fråga. Vad tror du?

Min stora crush under denna resa har varit på croissanter! Herregud vad jag har mumsat. Supergoda! Räknade ut att jag har fått i mig typ 15 st på fyra dagar. Det började med två redan till frukosten. Sen slank det ner några till när vi satte oss på något mysigt café. Det känns som om att hela jag ÄR en croissant nu.

 

 

 

 

 

 

Men vi har ju inte bara ätit och druckit, vi har också varit kulturella och besökt sevärda platser. Vi var bl.a. i Katedralen av Barcelona och på La Bouqeria. Den sistnämnda är en saluhall där det finns massor av god mat att handla! Vi åkte också linbanan som gick nere från hamnen och upp i bergen. Det var häftigt och väldigt turistigt, men det var en kul upplevelse!

Vi började våra morgnar med att träna på gymmet, som hotellet hade längst ner i källaren. Efter träning är det ju underbart att sätta sig och äta en rejäl frukost, det älskar jag! För mig funkar det allra bäst att träna på morgonen. När är bäst för dig att träna?

Vi passade också på att besöka en champagneria. WOW! Vilket ställe detta var! Fick många tips att besöka just denna champagneria av flera som tidigare varit där, och jag blev verkligen glad att vi hittade hit. Det blev en rolig kväll. Fick också såklart smakat på lite god champagne och god mat. Just denna kväll avslutades med att se en vacker solnedgång på vårt hotell tak.

Sitter i skrivande stund på planet och ska strax lyfta från Barcelona, samtidigt som man gärna skulle vilja stanna kvar lite till är det allt skönt ändå att komma hem igen. Jag har under dessa dagar laddat på med ny energi och det får jag genom att sova, träna, vistas i härliga miljöer, äta god mat och ha roligt! Det ger mig kraft och en kreativitet att kunna planera mitt skrivande och jobbande. Det är verkligen så härligt att ladda om med ny energi och känna att man får igång kraft och kreativiteten igen.,

Så nu ser jag fram emot nästa vecka då jag ska åka upp till Norrbotten, och där ska jag besöka både Luleå och Umeå och ha utbildningar. Det ser jag mycket fram emot! Utbildningarna som jag ska göra nästa vecka är  ”Att bli äldre med intellektuell funktionsnedsättning”. Det ska bli så kul att träffa er alla!

Önskar dig en jättefin helg!

kram M