Oj, jag trodde inte att det skulle bli så många som mailade och önskade böcker…

 

Jag tar oftast med mig böckerna om Mats när jag åker iväg till olika uppdrag runt om i Sverige. Och några böcker blir ju lite ”kantstötta” på resorna och dom vill jag såklart inte sälja till fullpris. Och samtidigt vill jag ju inte slänga dom.

Så idén till ett inlägg på Facebook och en GRATIS utdelning av böcker fick jag när hade lagt in en ny order till tryckeriet. Och insåg att det är lite trångt i mina förråd just nu för att få in alla nya böcker. Det var då skrev jag ett inlägg på min Facebooksida, Smartbojen Utbildning AB, om det fanns någon som skulle vilja ha lättlästa böcker gratis?

Bokserien som handlar om Mats som har Downs syndrom och hans liv & vänner på en gruppbostad och daglig verksamhet. Vänner, spänning & kärlek och på lättläst. Undrade lite om det skulle bli några intresserade…

Men oj så många mail jag fick!

Jag har nu fått säga nej till många vilket är så tråkigt att göra, men jag fick sätta en gräns på 100 böcker.

Behövs det lättlästa böcker till personer med intellektuella funktionsvariationer?

Svar JA.

Men oftast handlar det om en dålig ekonomi och att man kansle inte tycker att såna här skönlitterära böcker behövs ute i verksamheterna?

Men alla som har fått böcker gratis har också fått en uppgift, de ska nämligen skicka in en feedback på vad hyresgästerna/arbetstagare/boende/son/dotter tycker om böckerna, efter att de har läst dom.

Här är några bokpaket som ska postas iväg till nya ägare

 

 

 

Och bok nummer tre som jag har hållt på med alldeles för länge nu pga för lite tid. Men den kommer att heta, ”Mats åker på semester” och jag vill och önskar att den är klar till sommaren…

Jag tror också på att det är bra att GE något till någon, det kan vara av sin tid eller sin kunskap, för då brukar man oftast få något tillbaka, på nåt sätt.

Det är så jag tänker om mina GRATIS föreläsningar också som jag gör minst en gång per år.

Tror du också det?

Kram till er!

M