Fyra dagar

Att vara borta i fyra dagar kanske inte är så mycket för att hinna återhämta sig för många, men för mig fungerar det jättebra.

Jag har blivit så mycket bättre på att ”stänga ner” och snabbt gå in i ”avkopplingsmood” de senaste åren. Men det behövs en ständig träning och en medvetenhet om HUR jag ska göra det och VARFÖR?

Att ha ett eget företag som jag har haft nu i nästan10 år, innebär ju för min del att resa mycket till många olika platser, och det kräver sitt lilla extra av mig. Dels att kunna förbereda mig men också att stå och föreläsa en hel dag, då behövs det en hel del energi och kraft.

Och var hittar jag det?

Mycket kraft får jag helt naturligt för jag tycker det är oerhört viktigt att förmedla rätt kunskap till de som behöver det. Men också från alla som deltar på mina föreläsningar. Att få feedback om att kunskap och rätt verktyg har gett dem så mycket hjälp för t.ex. deras barn- det är ju den största energipåfyllning som jag kan få. Så är det ju.

Att bara kunna fokusera på vad jag behöver för att kunna må bra under några dagar, är verkligen min rätta medicin. För min del handlar det mycket om att äta bra, träna fysiskt varje dag, lägga mig tidigt och vakna utvilad, ha roligt och att skratta, läsa vanliga skönlitterära böcker, sola & bada, vara i nuet och verkligen njuta av dagen och vara tacksam över det jag har.

Och att jag har en helt MAGISK familj som jag älskar mest av allt i hela världen!
Det är min största GLÄDJE & LYCKA.

Utmattningssyndrom

Allt detta som jag skriver om ovan, att jag har blivit bättre på att ta hand om mig själv det är sen 2009, då jag fick min diagnos, utmattningssyndrom.

Men om varför just jag fick den diagnosen och HUR, det ska jag berätta om i en ny föreläsning som jag håller på och förbereder just nu. Men också om vilka strategier för att inte hamna där igen. Och HUR jag startade ett eget företag samtidigt.

Ny föreläsning

Detta kommer bli en helt ny arena för mig men det ska bli så spännande att äntligen få göra det.
Jag har tänkt på detta länge. Men inte riktigt vågat. Det är ju lite skämmigt att ha fått den diagnosen. Men nu har har jag accepterat och inser ju i skrivande stund att jag faktiskt har fått en hjärnskada. Jo men så är det ju, en hjärnskada som jag behöver ta hand om på allra bästa sätt. Det är ett kämpande på sitt sätt varje dag. Och en sorg över att jag aldrig mer blir den jag en gång har varit.
Men jag har accepterat det nu. Vilket känns otroligt skönt.

Så jag tar hand om mig och jag hoppas att du också tar hand om dig. På ALLRA BÄSTA SÄTT.

För DU är viktig!

Kram från mig till dig!
M