Nu är det dags

Ni som redan följer mig på instagram ( margaretalundemartinson) vet ju redan om att jag ska göra en ny föreläsning. Och jag har skrivit ett tidigare inlägg om det här på bloggen, men ett helt nytt ämne och nytt område blir det.

Utanför comfortzone

Detta är en helt ny inriktning och en ny arena för mig. Faktiskt att komma utanför mitt special område helt- att komma utanför den berömda boxen och min egen “comfortzone”. Det är alltid lite nervöst att göra det eftersom jag kan ju mina tidigare ämnen bra, så det är en omställning att nu istället prata om egna erfarenheter på det mer privata planet.

Ny föreläsning

Om när jag fick min diagnos- utmattningssyndrom.

Vad jag upplevde för 10 år sen och vad jag gick igenom då, men också varför det blev så och hur jag gjorde för att klara av det. Och faktiskt ännu idag. Detta ämne är ju tyvärr mycket aktuellt, och diagnosen ökar i vårat samhälle idag. Det är personer i alla åldrar, kvinnor och män men också många unga personer som drabbas idag av utmattningssyndrom.

Och exakt vad det beror på är ju svårt att säga utan det handlar om många olika orsaker, men stress brukar ju vara en ingrediens som brukar finnas med hos alla som drabbas. Men det som också ofta finns med är- en dålig återhämtning.

Varför ska jag göra detta nu?

Jag tycker det är bra att berätta öppet om vad jag själv har gått igenom. För denna diagnos kan ibland upplevas lite som negativ och att man då är en “svag person” som har drabbats av denna diagnos.

Jag ser mig själv som en “stark” och positiv person som har klarat av otroligt mycket i livet, som var den som såg lösningar på olika utmaningar. Både på  jobbet och privat. Men då att jag fick min diagnos 2009, så såg jag faktiskt mig själv mera som en “svag” person. Och jag tyckte det var lite skämmigt att prata om det. Men det var ju bara något som jag kände och upplevde, ingen sa det till mig. Att inte längre klara av det man tidigare alltid har klarat, var och är frustrerande.

Men nu känner jag det inte så längre. Nu är jag redo att berätta mer om då, nu och framåt.

Och samtidigt som jag fick min diagnos, startade jag eget företag.

Jag kanske kan hjälpa någon annan som också har varit i samma situation som jag eller tänk om jag kan hjälpa någon som är på väg in i en utmattningssyndrom eller t.o.m. förebygga. Det hade ju varit så häftigt.

Föreläsningen kommer heta;

“FRÅN UTBRÄND & UTMATTAD TILL UTVECKLING” 

Att hamna i utmattningssyndrom och samtidigt starta ett eget företag var kanske inte den bästa tajmingen i livet. Men det hände mig och det var nog det bästa som kunde hända mig, som jag förstår så här i efterhand.


Trots att jag själv arbetade som sjuksköterska och hade erfarenhet av att se och tolka andras personers mående, så missade jag mina egna signaler. Jag hade ju fullt upp med att se till att andra mådde bra. Men vad var det egentligen som orsakade att jag hamnade i utmattningssyndrom, och hur hanterade jag det?


Nu 10 år senare sitter jag här som egen företagare och jag är oerhört stolt och tacksam över att jag hade modet där och då, att starta eget företag. Att jag faktiskt vågade för jag har ju klarat av det- och bra.
Vill du veta mer om utmattningssyndrom och om att starta eget företag- då tycker jag du ska komma och lyssna på denna föreläsning, för tänk om jag kan inspirera och peppa dig-det hade varit grymt kul!

 

Det kommer att vara ca 1,5 timmes föreläsning där jag kommer att prata om vilka tecken och signaler det kan vara på utmattningssyndrom,  vikten av återhämtning och att ta hand om sig själv.

Men också om hur jag gjorde när jag startade eget företag. Vad hade jag för drömmar och mål? Vad behövs för att våga?

Min resa helt enkelt. Det känns bra. Riktigt bra. Hoppas du vill komma och vad tror du, finns det ett behov av denna föreläsning?

Stor Kram från mig till dig!

M