Tänk att så många vill komma och delta på mina egna öppna utbildningar- jag är så himla glad och tacksam!

Jag tror verkligen på det uttrycket att man behöver stänga en dörr för att kunna öppna en annan. Och jag stängde en dörr i december efter en tids tänkande, och tog ett beslut.

Den nya dörren som jag bl.a. har öppnat, det är att jag har planerat in några egna öppna utbildningar under våren 2019, mellan mina andra uppdrag. Och det har blivit galet bra respons, mycket bättre än vad jag hade tänkt. Och i Ängelholm den 7/2 och Karlstad den 21/2, är det nästan fullbokat.

Det är också många andra spännande saker som är på gång, bl.a. nya samarbeten som verkligen ska bli kul! Men mer om detta berättar jag om lite senare.

Jag på en scen i Västerås

Det viktiga ämnet som jag ska ha i Ängelholm och Karlstad är; “Att bli äldre med intellektuell funktionsnedsättning-och hur påverkas brukaren av sitt åldrande?” Orterna Luleå, Stockholm och Gävle är också inbokade under mars och april, och då samma ämne. Är du intresserad om vilka datum det är och hur du bokar dig till utbildningarna, så klicka på –  https://www.smartbojen.se/boka/ 

Endast en öppen utbildning i ämnet smärta

Men jag kommer faktiskt bara att ha en öppen utbildning i ämnet “Behöver Du vara detektiv för att upptäcka smärta hos en person med intellektuell funktionsnedsättning” Det är en heldag och den kommer att vara nere i södra vackra Skåne, nämligen Malmö. Vill du veta mer, klicka här, https://www.smartbojen.se/boka/

Åhörare när jag var i Helsingfors, Finland för något år sen.

Kunskap behövs inom alla verksamheter men speciellt inom LSS.

Det är ett himla viktigt och svårt arbete men samtidigt roligt, att arbeta med personer som har en intellektuell funktionsnedsättning. Och för att kunna göra ett så bra arbete som man bara kan med personen man arbetar med/för, behövs det ju kunskap. Att t.ex. arbeta professionellt och kunna bemöta personen där den befinner sig ( både utvecklingsmässigt och känslomässigt) och att kunna arbeta i team med samma mål. Då behövs det rätt kunskap.

Kunskap är en färskvara som ständigt behöver påfyllas.

Vad tycker du? Och hur ofta har du möjlighet att fylla på din kunskap?

Och jag hoppas jättemycket på att vi ses under min lilla “vårturnè” och att du får en möjlighet att komma och delta på någon av orterna jag kommer till. Såklart är ni hjärtligt välkomna allihopa!

Kram!

M