Vad får du när Du kommer och deltar på någon av mina utbildningar?

Det är en fråga som Du såklart funderar på, jag menar det finns ju så många olika utbildningar/föreläsningar att delta på. Och bra. Så vad får Du med Dig för kunskap som hjälper i Ditt viktiga arbete där Du är efter att ha varit på min?

Och jag är helt övertygad om att Du redan kan mycket om många saker, men kunskap är en färskvara som ibland kan behöva fyllas på. Eller hur?

Men tänk att vi inte har kommit längre än så här, tänker på Dick

Det som gjorde mig oerhört ledsen och frustrerad den här veckan, det var när det uppdagades hur Dick  36 år som har en intellektuell funktionsnedsättning och autism, blev bemött på den gruppbostad som han bodde på i Göteborg. Det som visades och hördes på den inspelning som anhöriga hade gjort, visar ju verkligen på OKUNSKAP hos den personalen som arbetade med honom. Eller vad tycker du?

Om du vill läsa inlägget och lyssna om Dick, då  klickar du på länken nedan https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vast/krankande-bemotande-mot-autistisk-man?fbclid=IwAR2GQn_gq_sn-w4wZU2yZBNvX9351QxG_pGPnTwSQmyCeBWxk_XVFdQ8scQ

Kunskap behövs inom alla verksamheter men speciellt inom LSS.

Det är ett himla viktigt och svårt arbete men samtidigt roligt, att arbeta med personer som har en intellektuell funktionsnedsättning. Och för att kunna göra ett så bra arbete som man bara kan med personen man arbetar med/för, behövs det ju kunskap. Att arbeta professionellt och kunna bemöta personen där den befinner sig ( både utvecklingsmässigt och känslomässigt) och att kunna arbeta i team med samma mål.

Då behövs det rätt kunskap. Och just för att personer som har en intellektuell funktionsnedsättning, ofta har svårt att återberätta hur tex deras dag har varit eller vem som bemöter hen dåligt. Och är ju därför väldigt utlämnade till de personer som finns runt dem som kan förstå vad hen vill och menar.

Svårt många gånger men så himla viktigt. Att bli förstådd och kunna förstå. Och då behövs också en personkännedom och en bra dokumentation.

Så vad får Du?

Du kommer att gå från mina utbildningar med en ökad kunskap såklart i det ämnet som vi har pratat om, men också många tips på arbetssätt och viktig dokumentation som underlättar kartläggningen.

Du får också en ökad insikt om hur viktigt det är med rätt bemötande och att vi behöver samarbeta mellan olika verksamheter för personens skull. Att släppa på prestigen kommer vi också att diskutera. Och en hel del skratt lovar jag att det blir!

Detta och mycket mycket mer får Du med Dig och kom ihåg att vara NYFIKEN på personen/människan bakom funktionsnedsättningen. Det är egentligen kärnan eller grunden i själva arbetet, och det leder i sin tur till ett ökat intresse om att försöka göra dagen så bra som möjligt för personen Du arbetar med.

Vad tycker du, behövs det påfyllnad av kunskap? Och hur ofta har du möjlighet att fylla på din kunskap?

Och jag hoppas ju jättemycket på att vi ses under min  “vårturnè” och att du får en möjlighet att komma och delta på någon av orterna jag kommer till.

Här är orterna/ datum/ ämnet

Malmö 26/2-2019 Ämnet är smärta

Luleå 14/3-2019 Ämnet är åldrandet

Skellefteå 20/3-2019 Ämnet är åldrandet

Stockholm 4/4-2019 Ämnet är åldrandet

Gävle 11/4-2019 Ämnet är åldrandet

Trollhättan 25/4-2018 Ämnet är åldrandet

Kom vetja, Du är så välkommen och jag ska lära Dig allt jag kan! Tipsa gärna vidare till Dina kollegor, Din chef, sjuksköterskan i verksamheten och sjukgymnasten & arbetsterapeuten! (Läs mer om innehåll om du klickar på länken nedan)

https://www.smartbojen.se/boka/

Och nu är det bestämt att min nya föreläsning ”Från utbränd till utveckling” har premiär i augusti på Gotland! Så spännande!

Kram!

M