En gripande, inspirerande & rolig föreläsning

Sommaren 2009 fick jag min diagnos, utmattningssyndrom.

Jag vet precis var jag befann mig och vad som hade hänt, när jag förstod att jag faktiskt behövde träffa en läkare och att jag troligtvis skulle bli sjukskriven. Att jag till slut ringde och bokade en tid på vårdcentralen. Jag är ju sjuksköterska och trodde väl att jag skulle klara av allt, men “droppen” hade runnit över bägaren även för mig.

Och om varför just jag fick den diagnosen och HUR, det kommer jag att berätta mer om i min föreläsning, “Från Utbränd Till Utveckling” som jag håller på och förbereder just nu. Samtidigt handlar föreläsningen också om vilka strategier behövs för att inte drabbas av utmattningssyndrom. Och vilka är det som drabbas av denna diagnos? Man pratar mycket om att det är en viss personlighet som drabbas men jag skulle vilja prata om att det faktiskt kan hända oss alla. Helt enkelt när det blir för mycket och för många krav en period i livet och samtidigt för lite återhämtning- kan det hända vem som helst av oss.

Och hur har jag blivit efter- är jag samma person som innan?

Startade eget företag efter sjukskrivningen

Och att jag startade ett eget företag låter ju egentligen heltokigt så här i efterhand men det var nog det som gjorde att jag sakta började må bättre igen. För såklart ställer det också höga krav på mig att kunna ställa sig på en scen och föreläsa för många lyssnare, men här hade jag en otrolig nytta av min egenskap att jag vågar göra nya saker eller ha det modet. Eller en bra självkänsla. Eller lite tokig?

Svårt att veta vad, men det fungerade i alla fall för mig.

Spännande, roligt och nervöst

Jag kommer ha min premiär i Visby på Gotland en lördag i augusti. Alla detaljer är inte riktigt klara ännu då jag kommer att vara med i ett sammanhang med fler personer. Ett event som planeras. Och det ska bli såååå himla kul och spännande!

Och varför väljer jag att ha premiären på Visby?

Det är för att jag verkligen älskar Gotland sen första gången jag besökte öjn och det var faktiskt inte speciellt många år sen. Jag behövde fylla 50 år innan jag fick möjlighet att åka dit för första gången, alldeles för sent. Och varför jag åkte dit första gången det beror på att jag har mitt boktryckeri där, I Visby Tryckeri, där jag trycker upp mina lättlästa Mats böcker. Min första besök på Gotland, var i december med snö & kyla, ändå tyckte jag det var så magiskt fint. Ännu vackrare är det under maj månad och sommaren såklart, men också härliga människor och miljöerna är ju så fantastiskt njutbara..

Höst turnèn & vilka städer jag kommer till

Sitter i skrivande stund och planerar min öppna två timmars kvällsföreläsning och såklart, vilka städer som jag kommer att besöka. Och såsom det ser ut just nu är det dessa städer nedan.

Luleå, Umeå, Skellefteå, Örebro, Växjö, Karlstad, Göteborg, Ängelholm och Malmö.

Har du förslag dit du tycker jag ska komma? Skriv gärna till mig här eller maila mig på margareta@smartbojen.se

Tänk vad kul det hade varit om vi kunde ses när jag besöker just din stad,  kanske du och några av dina vänner vill komma och lyssna- det ser jag så fram emot! Ni är så välkomna!

Ha det riktigt fint & ta hand om dig. DU ÄR VIKTIG!

Kram Margareta