Hur ska det gå?

 

Nu har jag haft ledigt i två veckor och då menar jag verkligen LEDIG från mitt företagande. Jag har checkat ut helt och hållet känns det som. Och är lugn. Men så kändes det INTE de första dagarna på semestern.

Det blir inte alltid som man tänkt

Jag hade planerat att göra så mycket när jag kom till Gotland, det var några offerter, mejla, göra nytt material och skriva lite. Sånt som jag inte hade hunnit med att göra innan jag åkte hemifrån.

För i början på semestern är det ganska vanligt att jag är uppe i varv eller jag kan också välja att kalla det uppstressad. Det var jag. 

Jag ville få klart vissa bitar så jag kunde slappna av på min ledighet och verkligen vara ledig.

Men nej- det blev inte alls som jag hade planerat.

Varför blev det så?

Och en av orsakerna till det var att min dator inte riktigt lirade med wi-fi’n som den skulle i vår lilla stuga- och vips fungerar ju inte det som jag hade tänkt att göra.

Såklart att först så blev jag ju frustrerad och irriterad (ganska mycket) över den situation som jag hamnat i, men efter några dagar så kändes det okej.

Och – ”det ordnar sig” känslan kom- så jag fick helt enkelt släppa det.

Men visst blev jag lite orolig och stressad över att inte kunna göra det som jag hade tänkt- men samtidigt kändes det skönt. Befriande. Jag kunde ju inte arbeta.

Såklart har jag kollat min mejl via telefonen och svarar på det som är viktigt just nu- men inget mer. Som egen företagare är det ju så.

Balans

Ibland kan det ta någon vecka innan jag varvar ner och nu när jag har varvat ner så mycket som jag har gjort under dessa veckor här på Gotland så undrar jag- om jag kan varva upp igen. Sådär lagom mycket.

Just nu är jag lite tveksam till det.

För nu jag känner jag mig sådär totalt nervarvad och ”utcheckad” och mår jättebra. Mitt nuläge är att jag tar dagen som den kommer, låter mat- och sovklockan styra. Det känns så skönt. Har inga krav. 

Men det är en ständig balans för mig och något som jag hela tiden liksom behöver ”bevaka” så det inte blir för mycket som istället kan stressa mig. Men också att jag till slut har kunnat acceptera att jag inte blir den som jag en gång var. Det har varit en utmaning för mig men det var otroligt skönt när jag till slut kom till insikt om det. Jag brukar skoja med min man om att han har ju ”fått sig en ny fru” sen min utmattning för tio år sen. 

Min erfarenhet sen tidigare

Men jag vet ju av erfarenhet att det är bra för mig att ”checka ut” så här totalt för att kunna skapa rum för min kreativitet och min energi. Som behövs till hösten.

Det är inte långt kvar tills jag kommer ha min premiär av nya föreläsningen ”Vad kostade väggen mig?”

Och då vill jag vara peppad & laddad med massa energi! Redo för alla möten med nya människor som kommer och lyssnar. Det ska bli både spännande och roligt men samtidigt- lite nervöst!

Men jo det kommer att gå bra.

Det kommer att ordna sig.

Jag vet. Jag kommer att varva upp igen och jag kommer bli klar.

Ha det gött under din ledighet och ta hand om dig- DU är VIKTIG!

Kram M