Ibland är det otroligt svårt att göra val och ibland är det väldigt lätt. Det beror ju såklart på VAD man ska välja emellan. Ibland vacklar man lite mer och har svårt att ta beslut.

Men jag har blivit lite bättre på det. Ibland.

Detta med att välja mellan något som jag vet är bra för mitt företagande och något som jag länge har sett framemot, till att istället välja och prioritera mig själv- är svårt än idag.

Och att känna av vad jag själv orkar, vad min ”kroppsbudget” klarar av helt enkelt- det försöker jag verkligen lyssna av.

Vad tackade jag nej till?

Ni som kollade min storie på Instagram för några veckor sen kommer kanske ihåg att jag gjorde ett val och att jag då valde mig själv.
Det som jag valde bort var att jag hade bokat in mig på att vara med på en poddinspelning i Malmö och äta lunch på en restaurang där personer med intellektuell funktionsnedsättning arbetar. Denna restaurang heter August Surfers No Stress Café, och jag har så länge velat åka dit, dels för att jag har hört så mycket positivt om stället men också för att se hur det är där och hur det fungerar.

Kroppsbudget

Men fastän jag så gärna ville åka iväg och hade sett fram emot detta länge, och göra den här pod inspelningen i Malmö och äta lunch på August Surfers No Stress Café – så lyssnade jag på hur mycket energi jag hade på mitt konto gällande energi- både fysiskt & psykiskt när jag vaknade, och kom fram till att jag faktiskt låg på minus.

Jag hade helt enkelt inte så hög energi på min kroppsbudget denna dag för att köra 70 mil tur och retur över dagen. Trots att jag tyckte det skulle vara roligt. Så jag ringde och avbokade mitt besök och förklarade ärligt varför. Och jag blev positivt överraskad. För det gick bra, mycket bra till och med.

Och det personen svarade var;

”Jag älskar när folk känner in kroppen och utgår ifrån vad som är bra på lång sikt. Det inspirerar mig att göra samma sak. Så tack! Vi bokar en ny tid i december istället! Och tänk så mycket tid jag får idag till att göra annat istället som kan behövas!

IMG_3281.jpeg

Ibland tror vi kanske att motparten ska bli besvikna eller kanske t.o.m. irriterade- när man tackar nej till något eller avbokar. Men ofta stämmer inte det och så som det blev för mig förra veckan så blev det väldigt positivt.

Så jag tänker fortsätta att lyssna av min kroppsbudget och även se till att ge den rätt förutsättningar för att kunna må bra- genom att träna, äta bra, sova, återhämtning, ha roligt och inte stressa….

Och att välja mig själv känns så bra- riktigt bra. Och nu har vi bokat in ett nytt datum för att ses och göra pod inspelning och besöka August Surfers No Stress Café, nämligen nästa vecka-och det ska bli så himla roligt! 

Tycker du det är svårt att göra val?