Den 13/2 var jag inbjuden att få komma till Eskilstuna för att få föreläsa på deras allra första FUNKTIONSHINDERDAG!

Olika föreläsare på förmiddag och massa olika workshops att välja på eftermiddagen. Och jag var en av  de två föreläsare som skulle föreläsa på förmiddagen, otroligt smickrande och roligt!
Och ”mamma” för hela den här dagen var enhetschef Marie Skoghill. Så bra arrangerat!’

Först ut för dagen var Eva Flygare Wallen. Sjuksköterska och forskare från Karolinska Institutet i Stockholm. Hennes föreläsning var ”Fysisk och psykisk hälsa hos personer med intellektuell funktionsnedsättning”. Eva är otroligt kunnig inom området och är med i många forskningsprojekt för personer med intellektuell funktionsnedsättning och deras hälsa.

Sen var det min tur ”Jämlik hälsa för personer med intellektuell funktionsnedsättning”

Jag och Marie Skoghill.


Detta var en bland de roligaste föreläsningar som jag har gjort under mina 10 år som föreläsare! Vilket härligt gäng & publik och olika yrkesroller från hela Sörmlands län. Vi hade t.o.m. pausdans för att visa vilken effekt det har på vår hjärna och att även små korta pauser med någon form av aktivitet ger effekt. Och såklart att detta behöver också personer med intellektuell funktionsnedsättning. Ges möjlighet till rörelse och det är vi som jobbar nära som behöver se till att det blir av.
Tusen tack för att jag fick komma!

Fick ett mejl några dagar senare…

”Hej!

Jag måste tacka för en fantastisk intressant och inspirerande föreläsning i Eskilstuna den 13/2. Det är sällan man sitter så vaken och suger  åt sig av allt som sas. Måste bara få fråga var du har köpt din fina jeansjacka med puffärm och råa kanter, så otroligt snygg. Kan inte sluta tänka på den😊Tack för all inspiration och tänk om det fanns fler som du!”

Såna mejl gör mig så otroligt glad! TACK!

Kram  Maggan 😀