..att vara ute och föreläsa och träffa alla på plats.

Och jag vet, jag har ju tidigare pratat om att det tar en del på krafterna att resa så mycket som jag gör. Logistiken och att det framförallt tar mycket tid.

Men det bästa är ju när jag väl är framme och är på plats och får möta alla. Mötet. Det gillar jag otroligt mycket.

Ett speciellt virus har anlänt och vänt upp och ner på hela världen

Men nu är det ju något helt annat när Corona viruset har anlänt. Som ställer upp och ner på otroligt mycket för oss alla på olika sätt. Vi drabbas alla. Någon av oss är extra sårbara och infektionskänsliga, du kanske är lite äldre och tillhör riskgruppen, dina barns skola kanske stänger eller förskolan, jobba hemifrån osv. Och vad ska jag säga- hur media också har lyckats att vinkla detta så vi blir rädda och oroliga över vad som ska hända och hur länge?

Det som egentligen är det otäcka med viruset nu är  att så många äldre, främst med bakomliggande sjukdomar kan komma att dö i förtid. De kan vi skydda genom att inte hälsa på dem, ta ansvaret att inte sprida våra symptom vidare om vi känner oss sjuka.

Men för min egen del och för många andra föreläsare och såklart andra egenföretagare har fått många uppdrag inställda, vilket gör det extra tufft ekonomiskt. Vill ändå tillägga att jag respekterar absolut dessa beslut som är tagna av bl.a. regering och Folkhälsomyndigheten och jag gör som de säger.

Tänka om?

Samtidigt så har jag bestämt mig för att ta det lugnt, att ta den här tiden till att göra saker som jag inte hinner med annars. Tex skriva på min Smärtbok, justera mitt föreläsnings material och göra en ny föreläsning?
I dessa tider behövs det tänkas om. För jag kommer ju inte kunna resa till olika kommuner och ha utbildningar på plats, och detta kanske kommer att vara under några månader framåt?

Nu när jag sitter och skriver kommer jag att tänka på att jag för ca 5-6 år sen fick tips och möjlighet att spela in mina föreläsningar och ha på webben- men tackade då nej.

Tyckte inte alls DÅ att det var nödvändigt men NU i skrivande stund, tycker jag att det hade varit bra att haft dessa filmer. Men det är alltid lätt och enkelt att vara efterklok och speciellt när man vet resultatet, eller hur?

Behöver din hjälp…

Så nu behöver jag din hjälp, jag undrar vad du tycker om att lyssna på en föreläsning via Skype eller en webbutbildning.

Gillar du det eller föredrar du att vara på plats och lyssna live?

Varför behöver jag din hjälp?

Jo eftersom jag nu funderar på att spela in några av mina föreläsningar och sälja via webben och då undrar jag om det är något som jag ska satsa på eller inte?

Vad tycker du?

Skriv gärna en kommentar här eller mejla mig på margareta@smartbojen.se

Skriver detta inlägg på planet upp till Skellefteå för att där imorgon ha en utbildningsdag för blivande specialistundersköterskor i Psykiatri & demens. Det ser jag framemot! Alltid lika kul att komma dit!

Önskar dig en härlig tisdag!

Kram M