Olika är bra! Den 21 mars var det Världsdagen för Downs syndrom. Rocka sockorna och hylla olikheter och alla människors lika värde

Jag har alltid gillat olika. Egentligen sen jag var liten.
För tänk vad tråkigt det skulle vara om vi alla skulle se helt likadana ut. Tänka och göra precis samma. Så tråkigt det hade blivit i längden.

Att vi alla är olika

För just den 21 mars är det ju rocka sockorna dagen, en dag då vi lyfter just olikheter.
Och att vi alla behövs och är viktiga.Att vi gillar olika visar vi genom att just den här dagen ha olika sockar på oss!

Detta tycker jag är så viktigt och ett mycket bra sätt att visa det på. Sen kan man såklart också visa att man gillar olikheter året runt, och inte bara en dag per år. Tex genom att se till att alla får vara delaktiga i sina egna liv, kunna ha en rättvis och jämlik hälsa men också få det stöd som man behöver för att kunna leva ett så självständigt liv som det är möjligt.

Så vad vill jag göra?

 

Då det också är speciella omständigheter just nu med Corona viruset så kan ju inte alla träffas så som man har planerat, utan mycket är ju inställt.
Och kanske är man mer hemma efter jobbet, så jag tänkte lotta ut något roligt som man kan sysselsätta sig själv med en stund eller med en kompis?

Lottar ut tio bokpaket

Då den tredje boken i min lättlästa bokserie om Mats snart är klar och redo för försäljning i maj. Så vill jag lotta ut tio bokpaket av mina två tidigare böcker som handlar om Mats som har Downs syndrom. De första två böckerna heter ”Mats drömmer” och ”Mats flyttar ihop”. Läs gärna mer om vad böckerna handlar om via länken nedan.

https://www.smartbojen.se/litteratur/


Vill du vara med och hur ska man göra för att vara med i utlottningen?

Det du ska göra för att vara med i utlottningen är att du ska följa min facebooksida Smartbojen Utbildning AB och kommentera här nedan i kommentarsfältet på bloggen om varför just du önskar vinna  böckerna. Nästa vecka presenteras vinnarna och bokpaketen skickas ut.

Lycka till!