Och vad är då viktigt på riktigt? 


Det inser man ganska snabbt när man utsätts för prövningar som ställer allt på sin spets.

Och just idag när jag skriver detta är jag så otroligt TACKSAM. Tacksam över livet. 

Min man har varit så sjuk i Covid-19 och varit inlagd på sjukhus. Han har vårdats på IVA, låg en vecka nersövd i respirator och har eftervårdats på infektionsavdelningen ca 10 dagar.

Under veckan på IVA så var det några dygn som han svävande mellan liv och död. Han hade 41 graders feber, fick hjälp med alla livsuppehållande åtgärder som gick att få utav proffsig och kunnig personal. Men till slut så vände det, febern och infektionsvärdet gick ner och min man var tillbaka till livet igen. ❤️

Sammanlagt blev det ca 3 veckor på sjukhus. 

Min man är 57 år. Han är helt frisk och har inga bakomliggande sjukdomar. Alltid tränat och har aldrig rökt. Ändå blev han en av dem som blev så svårt sjuk, men det kan också ha varit det som räddade honom, hans goda hälsa och friska lungor. Läkarna har berättat för honom att det var en skör tråd några dygn- men den höll för honom. Det har den tyvärr inte gjort för andra…

Under dessa fyra dygn, när det var så ostabilt med hans tillstånd, så växlade jag här hemma i min karantän mellan att börja planera för en begravning till att tänka på när han kommer hem igen. Detta var såklart otroligt känslosamt och tufft att hantera men på något vis klarade jag det. Att inte kunna vara på plats hos honom och känslan av att kanske förlora min livspartner, bästa vän och min stora kärlek var verkligen det svåraste. Ovissheten.

Det jag vill säga till er är att var försiktiga.

Verkligen. Covid-19 är ett mycket potent virus som drabbar alla åldrar och inte endast äldre över 70 år eller personer i riskgrupper.

Så följ rekommendationerna som Folkhälsomyndigheten ger.

Det jag tycker är viktigt

Ett tips är, känner du dig förkyld, hängig och ont i halsen- istället för att tänka att det är nog bara en vanlig förkylning eller en vanlig influensa så vill jag att du istället tänker att det kan vara Covid-19 och stanna hemma så du inte smittar andra. Och berätta för andra som du har träffat innan som kanske har smittats utav dig. Otroligt viktigt.

På det viset kan vi bromsa smittans framfart.

Och självklart-jag har varit i karantän nästan i fyra veckor så jag inte skulle smitta någon annan.

Äntligen hemma igen

Nu är min man hemma igen och återhämtar sig och försöker komma tillbaka till den kraft som han hade innan han insjuknade. Nu handlar det om att få tillbaka muskler, kondition och energi. En dag i taget. Men vi är båda och alla våra barn så otroligt TACKSAMMA att han överlevde detta och är tillbaka i livet.

Så tacksam & TACK ❤️

Detta har helt klart varit min tuffaste period i livet, och under dessa veckor har jag också förstått vilka fina vänner jag har i en sån här svår livskris.
TUSEN tack till alla er som har hört av sig till mig via sms, DM, telefonsamtal, blomsterbud, kaffe, mat, tidningar och som på många andra sätt har hjälpt mig. Ni vet vilka ni är. 

Ett annat tips mitt upp i allt är

Om du har någon i din närhet som är i kris- Ring.

Du stör inte personen. Och om personen inte svarar när du ringer, fortsätt att höra av dig via sms eller fortsätt att ringa, till slut orkar personen att prata med dig. För det kan vara så att personen kanske inte orkar prata med dig precis när du ringer ditt första eller ditt andra samtal men kanske orkar prata när du ringer för tredje gången. ❤️

För det är väldigt sällan att en person som är i kris orkar att ringa upp…

Bokpaket

Och jag vet- mina utlovade bokpaket har liksom helt pausat och stannat upp dessa veckor som ni säkert förstår men jag ska ta tag i det när jag har energi igen. Tack alla ni som har skrivit på mitt förra blogginlägg att ni vill vara med i utlottningen och vinna böcker. Jag återkommer om det.

Jag har alltid varit en person som har tagit vara på livet men tänker nu ännu mer på att jag inte vill slösa bort en enda sekund av livet så nu ska vi gå ut på en liten promenad i solen, och njuta. 

Ta hand om dig. ❤️

Kram M