Vad kostade väggen mig?

 ”En föreläsning som förmedlar hopp, framtidstro, nya tankar och tankesätt. Bra med exempel på nya tankar – som blir till bilder i mitt huvud. ”Tillbringaren med vatten!” Så klockren! Med värme, energi och humor delar du med dig av dina erfarenheter och känslor. Att lyssna på nån som sätter ord på vissa känslor man knappt orkar eller vill tänka på, för att det gör för ont, känns för sorgligt…. Det gav mig mod. Du är grym, Maggan!! Tack!💗

Helen Umeå 2019”

“Springa fort eller vandra länge?”

    -Tar du hand om dig själv?

Välkommen på en gripande, inspirerande och rolig föreläsning om utmattning, livsförändring och mod.

“Plötsligt visste jag inte var jag var någonstans – jag hade kört fel. Stressen blev så övermäktig att kroppen slog bakut. Irritation, yrsel, trötthet, glömsk – listan på varningstecken kunde göras lång.”

När jag var i mitt värsta skede i livet tänkte jag att jag aldrig kommer ta mig ur det, men nu – tio år senare – ser jag tillbaka på denna tid och är tacksam. Tacksam för att min kropp visade tydligt att jag måste förändra mitt liv. Jag hoppas kunna inspirera och bringa kunskap om detta viktiga ämne som idag klassas som en av de vanligaste folksjukdomarna i landet. Och framförallt, visa att en utmattning oftast leder till en enorm utveckling.
Men det hade varit så skönt att veta det som jag vet idag- då.

Varför ska du komma och lyssna?

  • Ökad kunskap om vad stress är och verktyg för att hantera den bättre
  • Tips på att sätta egna gränser
  •  Att bli bättre på att säga nej utan att känna dåligt samvete
  •  Vad innebär det att lyssna på sin “kroppsbudget”?
  •  Hur kommer man framåt efter en utmattning- vad behövs?
  •  Vad har varit vinsten med min utmattning?
HÖSTTURNÈ

Jag hade en höstturné 2019 med denna föreläsning då jag besökte bl.a. Karlstad, Luleå, Umeå, Örebro, Växjö, Göteborg, Ängelholm, Stockholm och Visby. Nästa öppna föreläsning är i Ängelholm den 27/4-2020 på hotell Hus 57.

Varför gör jag denna föreläsning?

Jag vill dels ta bort stigmatiseringen runt denna diagnos- för så är det tyvärr ännu i Sverige runt stressrelaterad ohälsa. Men jag vill också kunna inspirera, ge ökad kunskap och verktyg men framförallt inge ett hopp- om att det kommer bli bra. Till dig som kanske är på väg in i en utmattning eller är mitt uppe i en sjukskrivningsperiod- att det kommer bli bra. Men det behövs en hel del tålamod och kunskap om att det tar tid att bli bättre. Och oftast är vägen till ett tillfrisknade – en annan väg, i alla fall var det så för mig.

Margareta Lunde-Martinson är föreläsare och leg. sjuksköterska och kommer öppenhjärtigt dela med sig av sina erfarenheter om vad som händer när man plötsligt förlorar kontrollen över sin kropp och när hon själv drabbades av utmattningssyndrom.

——————————————————————————————

Recensioner från åhörare som har lyssnat

“Tack Margareta! Tack för att du vågade vara personlig, ärlig, rolig, känslosam och samtidigt naket berätta om din situation och hur du har tagit dig vidare från din utmattning. Hög igenkänning, mycket kunskap och verktyg att ta med mig från föreläsningen!”

Marie Visby

“Tack till Margareta som på ett personligt, ärligt och humoristiskt sätt tog oss igenom hennes väg från väggen med värdefulla tips.”

Ica Maxi Visby

“En superbra och lärorik föreläsning och fick med mig mycket kunskap och tips & råd som är användbara i min vardag just nu.”

Johanna Ljunggren Visby

“Efter ha gått in i väggen två gånger var jag så säker på att jag skulle känna igen signalerna om det var på G igen men inte förrän du satte fingret på detaljerna fattade jag att jag hade förbisett dem. Tack för att du väckte mig med din fängslande o lättsamma föreläsning om ett annars tungt ämne.”

Eva Nykvist Visby

“Tack för en intressant, trevlig och personlig föreläsning. Din historia kan relateras till flera av oss som har drabbats av utmattningssyndrom. Föreläsningen ger/gav även kunskap om vad som sker i kroppen, läkningsprocessen, förebyggande tips mm. Sedan vikten av att lära sig säga NEJ till andra och JA till sig själv, efter det man vill och behöver. Föreläsningen gav även en historisk återblick. Tack!

Lisa, Borlänge

“Du satte fingret på så många saker, lite tips och lite fakta kring kroppen och din humor var en fin krydda. Har insett att jag måste ändra riktning i livet. Fortsätt med det du gör för du gör det bra!”

Kristin Nyman föreläsning Ängelholm 16/1-2020

“Jag tyckte föreläsningen var bra då du bjöd på dig själv och dina erfarenheter, du kom med tankar och tips om hur du hade lärt dig tänka om, lyssna på kroppens signaler på allvar och kommit till acceptans. Du hade bra, konkreta och tydliga tips om att “hushålla” med sin kroppsbudget och jag har redan gjort ett schema med pauser som du tipsade om! Att inte bli version 1.0 igen utan att tycka om sin egen version “2.0”- var väldigt bra! Tack och lycka till med framtida föreläsningar!” 

Eva, Ängelholm 16/1-2020

 

——————————————————————————————-