Litteratur

Mats flyttar ihop

Margareta Lunde-Martinson

”Mats flyttar ihop”. Nu är bok nummer 2 i bokserien om Mats och hans vänner klar. Mats bor i en egen lägenhet på en gruppbostad i Kungälv. Mats har Downs syndrom. Mats och Maria satt tillsammans på fiket och pratade efter jobbet. Då frågade Maria helt plötsligt – Ska vi flytta ihop? Mats blev överlycklig av Marias fråga och svarade snabbt, – Ja det vill jag! Samtidigt händer det spännande saker när Mats och hans vänner åker till fotbollscupen i Göteborg. Detta är en spännande bok som är lättläst och vänder sig till personer med intellektuell funktionsnedsättning. Läsa själv eller att någon läser för personen. Kan också användas som studiecirkel. Det är reflektionsfrågor i slutet av boken som är bra att diskutera efter att ha läst boken. Det kommer bli en bokserie om Mats och hans vänner.

129kr
Nu endast 79 kr + frakt!

Mats drömmer

Margareta Lunde-Martinson

”Mats drömmer”. Mats är 27 år och har nyss flyttat till en egen lägenhet i en gruppbostad i Kungälv. Mats har Downs syndrom. En måndag morgon vaknar Mats och frågar sig: ”Är det sant eller har jag bara drömt?” Mats gör sig ändå klar och går iväg till jobbet på Bruksgårdens verksamhet. Han förstår till slut att hans dröm var sann. Vart hade Maria tagit vägen? Detta är en spännande bok som är lättläst och vänder sig till personer med intellektuell funktionsnedsättning. Läsa själv eller att någon läser för personen. Kan också användas som studiecirkel. Det är reflektionsfrågor i slutet av boken som är bra att diskutera efter att ha läst boken. Det kommer bli en bokserie om Mats och hans vänner. 

129kr
Nu endast 79 kr + frakt!

Rapport: Smärta & intellektuell funktionsnedsättning

Margareta Lunde-Martinson

Rapport Smärta & intellektuell funktionsnedsättning (reviderad 2013) innehåller information från Smärta-projektet som genomfördes 2006-2007. Innehåller bland annat ett smärtbedömningsverktyg och olika dokumentationsbilagor som är praktiskt användbara. Livshistoria, personbeskrivning och checklista medföljer också.

Bedömningsverktyg: Smärta & intellektuell funktionsnedsättning

Margareta Lunde-Martinson

Ett hjälpmedel för personal för att kartlägga olika tecken på smärta hos brukaren. Underlättar dokumentationen.

 

RECENSIONER


“Mats Drömmer”

Hade högläsning av boken för teatergruppen som består av 9 deltagare.

De tyckte boken var bra. Det var spännande när Mats letade efter Maria. Jag gjorde ett avbrott mitt i boken och frågade om vi skulle stoppa där eller läsa vidare, men alla ville höra slutet på boken så vi läste vidare till slustet!

Alla i gruppen hade varit i Danmark, några hade varit där på skolresa och några med sina föräldrar när de var små.

Åsa Einarsson
Engelbrekts dagligverksamhet
Huskvarna