Beställ litteratur här

Här hittar du den lättlästa bokserien om Mats men här finns också smärtverktygen så att du lättare kan kartlägga en eventuell smärta hos brukaren. Längst ner på sidan hittar du formulär för din beställning.

 

 

 

“Mats åker till Gotland”

Margareta Lunde-Martinson

Äntligen är bok nummer tre klar i bokserien om Mats!

“Men, tänkte Mats, vad gör de?”            Mats och Maria kom gående och såg på två killar greja med en stor lastbil. En av killarna höll en kofot i handen och den andra lyste med en ficklampa. Det såg lite mystiskt ut. Mats och Maria gick längre fram till lastbilen. Då såg de att det var Samir och Viktors turnébuss.                 “Vad gör ni?” ropade Mats. Killarna sprang då snabbt iväg. Vad gjorde killarna där?

Mats och Maria är på semester på Gotland tillsammans med Mats föräldrar. De ska vara där i en vecka.

Detta är en spännande bok som är lättläst och vänder sig till personer med intellektuell funktionsnedsättning. Läsa själv eller att någon läser för dig. Boken kan också användas som studiecirkel. Det är reflektionsfrågor i slutet av boken som är bra att diskutera efter att ha läst boken.

129 kr ex moms + frakt

 

 

Mats flyttar ihop

Margareta Lunde-Martinson

”Mats flyttar ihop”

Nu är bok nummer två i bokserien om Mats och hans vänner klar. Mats bor i en egen lägenhet på en gruppbostad i Kungälv. Mats har Downs syndrom. Mats och Maria satt tillsammans på fiket och pratade efter jobbet. Då frågade Maria helt plötsligt – Ska vi flytta ihop? Mats blev överlycklig av Marias fråga och svarade snabbt, – Ja det vill jag! Samtidigt händer det spännande saker när Mats och hans vänner åker till fotbollscupen i Göteborg. Detta är en spännande bok som är lättläst och vänder sig till personer med intellektuell funktionsnedsättning. Läsa själv eller att någon läser för personen. Kan också användas som studiecirkel. Det är reflektionsfrågor i slutet av boken som är bra att diskutera efter att ha läst boken. 

129 kr + frakt.

Mats drömmer

Margareta Lunde-Martinson

”Mats drömmer”

Mats är 27 år och har nyss flyttat till en egen lägenhet i en gruppbostad i Kungälv. Mats har Downs syndrom. En måndag morgon vaknar Mats och frågar sig: ”Är det sant eller har jag bara drömt?” Mats gör sig ändå klar och går iväg till jobbet på Bruksgårdens verksamhet. Han förstår till slut att hans dröm var sann. Vart hade Maria tagit vägen?

Detta är en spännande bok som är lättläst och vänder sig till personer med intellektuell funktionsnedsättning. Läsa själv eller att någon läser för personen. Kan också användas som studiecirkel. Det är reflektionsfrågor i slutet av boken som är bra att diskutera efter att ha läst boken.

Det kommer bli en bokserie om Mats och hans vänner. 

129 kr ex moms + frakt 

Rapport: Smärta & intellektuell funktionsnedsättning

Margareta Lunde-Martinson

Rapport Smärta & intellektuell funktionsnedsättning (reviderad 2013) innehåller information från Smärta-projektet som genomfördes 2006-2007. Innehåller bland annat ett smärtbedömningsverktyg och olika dokumentationsbilagor som är praktiskt användbara. Livshistoria, personbeskrivning och checklista medföljer också.

Bedömningsverktyg: Smärta & intellektuell funktionsnedsättning

Margareta Lunde-Martinson

Ett viktigt hjälpmedel för personal att kartlägga en ev. smärta och obehag hos personer med en intellektuell funktionsnedsättning. Detta smärtverktyg underlättar själva kartläggningen och detektivarbetet som pågår då brukaren inte själv kan berätta hur hon eller han mår.

95 kr ex moms + frakt.

 

RECENSIONER


“Mats Drömmer”

Hade högläsning av boken för teatergruppen som består av 9 deltagare.

De tyckte boken var bra. Det var spännande när Mats letade efter Maria. Jag gjorde ett avbrott mitt i boken och frågade om vi skulle stoppa där eller läsa vidare, men alla ville höra slutet på boken så vi läste vidare till slustet!

Alla i gruppen hade varit i Danmark, några hade varit där på skolresa och några med sina föräldrar när de var små.

Åsa Einarsson
Engelbrekts dagligverksamhet
Huskvarna